fredag 17. mars 2017

Radiokampanje rapport


Gjort:
Vi har den siste uka jobbet med lyd, og fikk i oppgave å lage en radiokampanje mod mobbing. Den skulle være  på ca. 1 minutt, og skulle rette seg mot ungdom. Jeg ville sette fokus på indirekte mobbing eller det som kalles "skjult mobbing", da dette er den formen for mobbing som blir brukt mest blant ungdom. Jeg brukte en lydopptaker til å spille inn stemmer og lyd. Jeg ville holde sammensetningen av lyd enkel slik at budskapet kom ordentlig fram. Jeg skapte en anspent og litt trist stemning ved å bruke trist musikk i bakgrunnen.

Lært:
Jeg har lært mye nytt om opptak og redigering av lyd. I tillegg så har jeg fått mer kontroll på redigeringsprogrammene slik at de nå er mye enklere å ta i bruk. Jeg har også lært og oppdaget hvor mye lyd og musikk har og si for helheten.

Lurt:
Husk alltid å lagre før du gjør en ny ting, slik at ingenting blir borte. Husk også at ved lydopptak så er det viktig å være obs på lyden rundt, for alt av smålyder kommer med på opptaket. Det er nemlig utrolig dumt om lydene rundt ødelegger for hele opptaket!

tirsdag 7. mars 2017

Redigering av portrettbilde


Original

Egenskaper originalbilde: ISO 100, f/18, eksponeringstid 1/125 sek.





Redigert versjon

I Photoshop så gjorde jeg bildet en anelse mørkere for å få litt mer dybde i bildet. Jeg brukte også quick selection tool til å markere genseren, for og så gjøre den mørkere i fargen. Jeg jobbet også en del med å gjøre øynene en smule skarpere, slik at de skulle stå ut fra resten av bildet. Til slutt så la jeg på et svart/hvitt- filter, og justerte en del på farger kontraster.


.





-Lina